|
Óra |
|
|
| |
|
|
|
|
Menü |
|
|
| |
|
|
|
|
A 3 barátnő & testvér |
|
|
| |
|
|
|
|
Filmek |
|
|
| |
|
|
|
|
*//* |
|
|
| |
|
|
|
|
Innen megtudhatod milye nap van |
|
| 2025. Február
H | K | S | C | P | S | V | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 01 | 02 | 03 | 04 | 05 | 06 | 07 | 08 | 09 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 01 | 02 |
|
| | |
|
|
|
|
Hogyan dobj fel egy egyszerü osztályt? |
|
| Kezdjük ott hogy sok kedv vidámság és élettel teli hangulat szügséges na meg a kézi munka az nagyon fontos.Vegyünk akármilyen szinü karton papirt és vágjunk kedvünkre teccős formákat majd ragaszgassuk ahová jól esik.Majd pedig bármilyen szines szalag jó lesz a diszitéshez.A szalaggal sok mindent lehet kezdeni ugy ahogy mi lányok is tettük.Például keresztül dobni 100x az osztályon vagy 1000x-er és már is hangulatosabb.És mindenki uszkálhat is a szinpompázó diszitett osztályban.Ha téli hangulat akarsz varázsolni akkor viszont szükséges anyagok: Vatta,karton papir,fehér kerpp papir,fenyőágak,szines szala,olló,ragasztó,celux,advent illat és még amit ellehet képzelni.A vatta nagyon lényeges hogy havas tájat tudjál varázsolni a környezetedbe,csak az a lényeg hogy ne szines vattát vegyél hanem csakis fehéret ez nagyon fontos és indulhat is a diszités saját módra.Csillagokat is lehet vágni holdat,fenyőt stb... És tetszőleges helyre fel lehet őket ragaszgatni .végül ha nagyon bele lendülsz és nem vagy tériszonyos akkor csinálhatsz sérnáról lógó csillagokat holdakat vagy fenyőket és a plafonra vagy lámpára fel lehet ragasztani őket.Igy vég képpen hangulatos lesz a heiség ahol tartószkodsz és a tobbiek is nagyon örülni fognak annak hogy ilyen kreativ vagy a többi évszakot is igy kilehet cifrázni csak pár dolog kell hozzá:Hangulat,jókedv,öröm és kézügyesség.
Soksikert a diszitéshez:Viki kori niki | |
|
|
|
|
|
|
Saját tanácsainkat adjuk át nektek |
|
| 15 jó tanács Fogyókúrázóknak:
A nyugodt körülmények között, terített asztalról elfogyasztott étek kétszer annyit ér, mind a dupla mennyiségű, kutyafuttában befalt szendvics.
1.Az étkezések előtt negyed órával mindig fogyasszon el egy nagy pohár ásványvizet. Észlelni fogja, a kínzó éhségérzet enyhült.
2.Az étkezés előtt gondolja végig az étkezés folyamatát, szenteljen figyelmet az ételek gondos előkészítésének.
3.Terítsen szépen! A szép szalvéta, evőeszközök, tányérok, a gusztusosan elrendezett ennivalók segítenek, hogy nyugodtan, örömmel étkezzen.
4.Főétkezésekhez egyék minél többször étvágycsökkentő hatású articsókát!
5.Jógázzon! A jóga egyszerre segít relaxálni és összpontosítani, és segíti önt, hogy kibírja a koplalással járó kellemetlenségeket.
6.Mozogjon többet! Minden diéta alapja a sport! A mozgás, azontúl, hogy rengeteg kalóriától szabadítja meg, leköti figyelmét, és lelkét is erősíti.
7.Egyen almát! Kalóriatartalma rendkívül alacsony, és elveszi a reggeli éhséget.
8.Fogyasszon sok spárgát! A benne lévő hatóanyag méregtelenít, salaktalanít és vízhajtó hatású.
9.Használjon inkább fűszereket a só helyett. A só vízmegkötő képessége miatt a szervezetben a folyadék felhalmozódik, és ez megnehezíti a lefogyást.
10.A tányéron úgy rendezze az ennivalót, hogy minél nagyobb helyet foglaljon el, és így többnek látsszék. Egyen sok, ám kalóriaszegény salátát, ezzel nyugodtan megpakolhatja a tányért.
11.Ne egyék cukrot, használjon helyette valamilyen édesítőszert. Még a kávéjába se tegyen! Ez alapszabály.
12.Ne álljon naponta a mérlegre. Ezzel mihamarabb az őrületbe kergeti önmagát.
13.Igyon maté-teát, ez csökkenti az étvágyat.
14.Étkezés közbe ne tévézzen, és ne olvasson! Minden falatot alaposan rágjon meg, és élvezze ki az ízeket.
15.Ha éhesnek érzi magát étkezés után, igyon vizet, egyen gyümölcsöt, nyers zöldséget. Az étkezés utáni éhség kb. negyed óra múlva megszűnik.
Ahol csak lehetett, kerültük a „fogyókúrás diéta” kifejezést. Tettük ezt azért, mert mind a két szó arra utal, hogy valami ideiglenes dologról van szó. Gondoljunk bele: Ha azt halljuk, hogy „kúra”, legfeljebb néhány hetes kezelésre gondolunk. Ugyanez vonatkozik a „diétára” is, ami a legtöbb ember számára valami olyasmit jelent, hogy „a normálistól eltérő táplálék”, amit beteg emberek szoktak kapni, amíg fel nem épülnek. A testsúly rendbentartása viszont nem lehet kampányfeladat. Sőt, az a legjobb, ha nem „feladat”…
Aki tájékozódott már a lehetőségekről, sokféle jobbnál jobb diétás tanácsot kaphatott. Olvashatott néhány hét alatt leadott 10, sőt 20 kilókról, fényképekkel alátámasztva. És az igazság az, hogy egyes diétáknál ez lehetséges is. Hogy megéri-e, az már más kérdés. A legtöbb diétánál pedig egyszerűen nem igazak azok a csodák, amikről beszámolnak.
Tekintsünk át néhány ilyen közismert diétát. Vannak, amelyek azt a látszatot keltik, hogy nyugodtan bevihetünk több kalóriát, úgyis tudunk fogyni. Meg fogjuk látni, hogy ez csak a látszat. Valójában ezek a diéták vagy a zsiradékok, vagy a szénhidrátok bevitelét csökkentik. Ha arra figyelünk, hogy elsősorban melyiket csökkentik, már könnyebben tájékozódunk közöttük. A diétákkal nem mindig a megadott neveken találkozunk, előfordul, hogy név nélkül, egyszerűen csak mint diétás tanácsot olvassuk valamelyik újságban.
Testkontroll
Nem keverendő össze a „testsúly kontroll”-lal, mely egyszerűen csak annyit jelent, hogy ellenőrzésünk alatt tartjuk a testsúlyunkat. Ennek a diétának Harvey Diamond a legismertebb népszerűsítője. Elméletének lényege, hogy a különböző ételeket nem szabad keverni, mert azok akkor erjednek, és különböző mérgeket képeznek a szervezetben. Tehát szerinte nem az a lényeg, hogy mit eszünk, hanem hogy mit mivel kombinálunk. Szerzőtársa, Marilyn korábban betege volt, jelenleg a felesége. Mintaszerűen dicsőíti Harvey Diamondot minden lehetséges fórumon.
Útmutatásuk szerint délelőtt csak gyümölcsöt, délután csak zöldséget szabad enni. Este pedig már jöhet a keményítő vagy fehérje tartalmú étel. A további szabályok bonyolultabbak, ehhez különböző táblázatokat és mintadiétákat közölnek. A diéta természetesen működik, hiszen aki nagyrészt nem eszik mást, mint gyümölcsöt és zöldséget, fogyni fog. Leginkább az a gond ezzel a diétával, hogy igen kevés benne a kalcium, cink, vas, B12 vitamin és D vitamin, tehát egészségesnek semmiképpen nem mondható - akár hiányállapothoz is vezethet. Szerencsére a diétát kevesek szokták maradéktalanul betartani.
Elődje a Shelton-diéta. Shelton a böjtre helyezte a hangsúlyt és desztillált vizet itatott pácienseivel. 1982-ben egy páciensének, William Carltonnak a hozzátartozói kártérítési pert indítottak ellene, mert Carlton a kezelés alatt elhunyt és halála összefüggött azzal, hogy a szigorú diéta során szervezete legyengült és egy tüdőgyulladás elvitte. A bíróság 873 ezer dollár kártérítést ítélt meg. Öt év alatt ez volt a hatodik hasonló haláleset.
Ugyancsak 1982-ben a bíróság betiltotta annak a főiskolának a reklámjait, amelytől a doktori címét Diamond is kapta, ugyanis a főiskola nem volt akkreditálva, vagyis lényegében nem létezett. A főiskolát néhány hónap alatt el lehetett végezni (és diplomát lehetett kapni), 850, majd később 1250 dollár befizetése ellenében.
Választódiéta
Nagyon hasonló a testkontrollhoz. William Howard Hay dolgozta ki. Lényege, hogy az ételeket három csoportba sorolja (A, B és C lista). Az A csoportba a fehérjedús ételek, a B-be „neutrális” ételek, mint a zöldségek, magok, saláták és a C-be a keményítő-tartalmú ételek tartoznak. Elképzelése szerint az A és a B csoport, valamint a B és a C csoport keverhető, de tilos keverni az A és a C csoportot. Például, ha valaki ezt a diétát követi, a húshoz nem ehet sem tésztát, sem kenyeret. Érhető, ha valaki fogyni kezd: ilyen megszorítások mellett egyszerűen kevesebb kalóriát tud bevinni. Történt egy korrekt vizsgálat a közelmúltban: akik ezen a diétán voltak, nem fogytak többet, mint akik egyszerűen ugyanezeket az ételeket fogyasztották, csak keverve. A választódiétának tehát nincs alapja, legfeljebb annyi, hogy rákényszerít, hogy bizonyos helyzetekben a szénhidrát fogyasztást radikálisan csökkentsük.
Atkins-diéta
Talán a legismertebb diéta, több változata is megjelent. Mindegyiknek az a lényege, hogy a szénhidrát fogyasztást radikálisan csökkenti. Ez sokaknak vonzó (legalábbis egy ideig), mert így korlátlanul fogyaszthatnak zsíros ételeket. Emiatt kellemes felüdülés azoknak, akik a korábbi diétákkal ellentétben bátran ehetnek például szalonnás rántottát (természetesen kenyér nélkül, hiszen az tömény keményítő, vagyis szénhidrát).
A vizsgálatok azt igazolták, hogy a diéta működik, tehát akik betartják, jelentős fogyást érhetnek el. Ezt azonban azon az áron érik el, hogy úgynevezett ketózis alakul ki (aceton és aceton-szerű anyagok szaporodnak fel a vérben), ami étvágytalansághoz vezet (van, akinél rossz közérzetet és fejfájást is okoz). Az is kétséges, hogy a magas zsiradék-tartalmú ételeket büntetlenül lehet-e hosszabb távon fogyasztani (hiszen ez egyébként érelmeszesedéshez vezet). Nehéz elhinni, hogy helyes dolog valakinek az életét folyamatos enyhe mérgezés (ketózis) állapotában eltöltenie.
Eddig konkrét károsodást nem írtak le, de a ketózis kellemetlen szagú lehelettel jár és a diéta mellett nagyon gyakori a székrekedés. Erre Atkins azt válaszolta, hogy a bűz a gyógyulás jele – és sokan elhitték neki.
Miért olyan népszerű mégis? Az egyik, hogy Atkins valóban orvos - ellentétben néhány más csodatevővel. Sokak szemében ez már önmagában hitelesebbé teszi elméletét. A másik, hogy a diéta már az első napokban hirtelen súlycsökkenéshez vezet, így azonnal híveivé válnak még a kétkedők is. Amit nem tudnak, hogy ez nem valódi fogyás. Az történik ugyanis, hogy ilyenkor először víz távozik, mert a vizet a májban és az izmokban keményítő köti meg. A szénhidrát-bevitel radikális csökkentésekor ezek a keményítő-raktárak kiürülnek, és velük együtt víz is ürül. A testépítők jól ismerik ezt a jelenséget, és a fordítottját használják is verseny előtt: először „szálkásítanak” vagyis megszabadulnak néhány kiló zsírtól, aminek során a keményítő-raktárak is ürülnek. Majd verseny előtt hirtelen szénhidrátot fogyasztanak, ami az izmokba magával viszi a vizet. Ennek eredménye, hogy az izmok is hirtelen kifeszülnek, és ha valaki jól időzíti, akkor éppen a versenyen lesz maximális formában.
Zónadiéta
Barry Sears által kidolgozott módszer. Tulajdonképpen egy enyhébb Atkins-diéta. Lényege az inzulin szint egy adott „zónában” tartása – innen a neve.
Pritikin-diéta
Alacsony zsiradék-tartalmú diéta. Bár túl radikálisnak tűnik, de megfelel annak az elvnek, hogy elsősorban a táplálék zsiradék-tartalmának csökkentésével éri el a fogyást. Pritikin maga is jelentősen fogyott a saját maga által kitalált diétával, és amikor hetven éves korában meghalt, boncleletét közölte az egyik jelentős amerikai orvosi lap, megállapítva, hogy érelmeszesedésben nem szenvedett. Ugyan egy eset semmit nem bizonyít, de legalább nem volt ellentétben az általa vallott elvekkel, és azzal az állásponttal, hogy a táplálék alacsony zsírtartalma kíméli az ereket és segít az ideális testsúly fenntartásában. Egyelőre nem látható igazi előnye az egyszerű zsírszegény diétával szemben. Tekintettel arra, hogy viszonylag „fiatal” diéta, még kiderülhetnek előnyös, de hátrányos oldalai is. Mindenesetre ennél a diétáknál könnyen alakulhat ki A és E vitamin, valamint vas, cink és fólsav hiány.
Grépfrút diéta
Minden étkezés előtt együnk meg egy fél grépfrútot. Azért ajánlják, mert a gyümölcsben olyan enzim van, amely közvetve fokozza a zsírbontást. Nincs bizonyíték a hatásosságára. Ugyanez vonatkozik az ananászra.
Scarsdale diéta
Lényeg: kevés szénhidrát, kevés zsiradék grépfrúttal. Kéthetes diéta, pontosan meghatározott ételekkel. Ellentétben a többi diétával, itt gondolkodni sem kell, csak be kell tartani a menüt. Természetesen a radikális kalória-bevitel csökkentés valóban fogyaszt. Az egészséges táplálkozás kialakításához viszont nincs sok köze.
Vércsoport diéta
Van, akinek erről Drakula jut először eszébe, de van, akinek egy nála is veszélyesebb ember, Peter D’Adamo. Ő találta ki ugyanis ezt a diétát, amit ABO diétának is hívnak. D’Adamo azt állítja, hogy az embereknek aszerint, hogy milyen a vércsoportjuk, más és más táplálékot kell fogyasztaniuk.
Önmagában elképzelhető lenne, hogy van ilyen összefüggés, hiszen az már D’Adamo előtt is ismert volt, hogy például a 0 vércsoportúaknál valamivel gyakoribb a nyombélfekély. Egy ideig a „feltaláló” próbálkozott azzal, hogy laboratóriumi vizsgálatokkal bebizonyítsa, hogy egyes táplálékok fogyasztása veszélyes bizonyos vércsoportok esetén, de miután hozzáértő szakemberek zavarosnak minősítették kísérleteit, és egyetlen komoly orvosi lapban sem tudta eredményeit megjelentetni, fel is hagyott ezekkel a próbálkozásokkal. Inkább híres színésznőkkel járt ebédelni, ily módon népszerűsítve a módszert. Egyetlen összehasonlító vizsgálat sem készült arról, hogy valóban jobb-e legalább a közérzete azoknak, akik betartják az előírásait. Ugyanakkor egyes vércsoportokban meglehetősen zsírdús táplálékot ír elő, ami kétségessé teszi a diéta egészséges voltát.
Candida-diéta
Abból a feltételezésből indul ki, hogy belekben elszaporodó élesztőgomba, a Candida albicans különböző bizonytalan panaszokat okoz. Óvatosabb követői ennek az elméletnek csak hasi puffadást, székrekedést említenek, de a bátrabbak legalább ötvenféle tünet hátterében tételezik fel a Candida szerepét. Ilyenek például a „sírásra vagy nevetésre való hajlam, dühöngés. …, viszketõ száraz, esetenként pikkelyes, elszarusodó bõr, fõleg a lábszár külsõ felén, …, valamint fájó izületek, elsõsorban a bal térdben.” (idézet az egyik „szakértőtől”).
Sem az nem bizonyított, hogy ezeket a tüneteket Candida okozhatja, sem az, hogy az előírt diéta csökkentené a számukat a bélben (ahol egyébként valóban előfordulnak, de sok bajt nem csinálnak). A diéta lényegében szénhidrátban valamivel szegényebb táplálék, ami kétségtelenül előnyös lehet, de nem azért, mintha a Candidák megijednének tőle.
Javasolják még a colon hidroterápiát is, ami lényegében modernizált beöntés. Tekintettel arra, hogy sokaknak vannak problémái a széklettel (a rendszertelen étkezés, az alacsony folyadékfogyasztás és a rostszegény táplálkozás miatt), nem csoda, ha vannak, akiken segít ez a diéta és a bélmosás. Nem fogyókúrás diéta, de a hasi puffadást hívei szerint csökkenti.
E-számok
Ha figyelmesen megnézzük a különböző, üzletekben kapható ételeket, egyre gyakrabban találjuk meg rajtuk az összetételt. Egyes összetevőket pedig számokkal (is) jelölnek, valahogy így: „riboflavin E 101”. (A riboflavin egyébként a B2 vitamin). Ezek az anyagok a leggyakrabban használt adalékanyagokat jelentik. Az E-betű az Európai Bizottságra utal.
Azt hiszem, mindenki egyetérthet abban, hogy nagyon jó kezdeményezés volt, hogy egész Európában egységesen jelöljék az adalékanyagokat, és egységesen kezeljék az engedélyezésüket is. Így legalább a fogyasztó is láthatja, hogy engedélyezett anyagokról van szó, ami azt jelenti, hogy minden egyes ilyen anyag mögött jelentős mennyiségű adat áll, mely igazolja ártalmatlanságát. Természetesen előfordulhat, hogy a jövőben kiderül, hogy valamelyik anyag nem annyira ártalmatlan, mint azt korábban gondoltuk, de éppen emiatt is jók az E-számok: minthogy mindenütt ugyanúgy használják őket, a tapasztalatokat is sokkal könnyebb összegyűjteni.
Sajnos, itt is megjelentek a zavarosban halászók: magam is láttam közkézen forgó „veszélyes E-számok” listát. Ezeket hozzá nem értő emberek állítják össze, általában félreértett cikkek alapján.
Nem egy cikk különböző újságokban és az Interneten arra biztatott, hogy minél kevesebb olyan ételt fogyasszunk, aminek a csomagolásán E-számok vannak. Bár elvben helyeselhető lenne, hogy minél kevesebb adalékanyagot használjunk, nehéz elképzelni, hogy egyik napról a másikra lemondjunk róluk, hiszen tartósító és édesítő anyagok, stabilizátorok vannak közöttük. Tudomásul kell vennünk, hogy ha lemondunk róluk, akkor le kell mondanunk a rózsaszín sonkáról (E249, E250), újra meg kell barátkoznunk a hamar avasodó olajjal. Az ecetnek is van E-száma (E260) – nem egészen világos, miért kellene az ecetet kerülni. És ki lenne boldogabb, ha azt írnák valamire, hogy kálium-[hexaciano-ferrát(II)], ahelyett, hogy az van rajta, hogy E536? (ez egyébként egy csomósodást gátló anyag). Látható, hogy a baj nem az E-számokkal van. Éppen az E-számok bevezetése tette lehetővé, hogy minden eddiginél több adat gyűljön össze ezekről az adalékokról, tehát a rendszer megteremtette annak lehetőségét is, hogy ha valami veszélyes, minél hamarabb kiderüljön. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy az E-számok bevezetése jelentősen csökkentette annak a veszélyét, hogy egy adalékanyag káros legyen. A veszélyek egy része egyébként allergia - ami valóban gondot jelenthet - de allergiát egyáltalán nem csak mesterséges adalékanyagok okozhatnak. Azt is tudnunk kell, hogy az E-számmal jelölt anyagok között igen sok „természetes” anyag van (mint például a karotin, amit sárgarépából állítanak elő).
A diéták kára
A fentiekben a diéták lehetséges veszélyeit olvashattuk. A legnagyobb veszély az, hogy nagyon sok ember óriási energiát, rengeteg időt és pénzt fordít fogyókúrára, diétára, trükkök megtanulására. Eközben nem tér át egészségesebb életmódra, sőt mások figyelmét is eltereli a lényegről. Nem egyszer a jelenleginél is rosszabb táplálkozási szokásokat vesz fel. Még rosszabb esetben a betarthatatlan és hatástalan jótanácsok hozzájárulhatnak az evési zavarok (anorexia, bulimia) kialakulásához, amelyek akár életveszélyesek is lehetnek.
90 napos diéta
Az ígért hatás: 90 nap alatt 15-20 kg, és még a magas vérnyomást is megszünteti!
A fogyókúra a felesleges kilók leadása mellett megváltoztatja a szervezet működését, amivel garantálja, hogy a leadott kilók nem jönnek vissza.
A diéta során protein-, keményítő-, szénhidrát- és gyümölcsnapok változnak.
A sorrendet nem szabad megváltoztatni!
A REGGELI minden nap ugyanaz: néhány gyümölcs, például 2 alma vagy körte, barack vagy egy marék apró gyümölcs.
1. nap: Protein-nap
EBÉD: főtt vagy sült hús - 3 szelet (20 dkg)
Hús helyett lehet 3 tojást sülve vagy főve elfogyasztani, vagy esetleg sajtot.
1 szelet kenyér, saláta korlátlan mennyiségben, olaj nélkül.
Ebéd után 2 dl tészta nélküli leves kötelezően meg kell inni!
Tejet, sajtot csak ezen a napon lehet enni.
VACSORA: ugyanaz, mint az ebéd volt, csak leves nélkül. Ügyeljünk arra, hogy
ugyanazt együk vacsorára is, amit ebédre ettünk.
2. nap: Keményítő-nap
EBÉD: Bármilyen zöldségféle (bab, borsó, zöldbab lencse, sárgarépa, burgonya...),
kötelezően főzve! Ételízesítő, só, ketchup, főtt paradicsom használható!
1 szelet kenyér, saláta ízlés szerint.
VACSORA: ugyanaz, mint az ebéd, csak kisebb mennyiségben.
3. nap: Szénhidrát-nap
EBÉD: Főtt tészta fűszerezve. Ez lehet pizza ketchuppal, spagetti szósszal, vagy
bármilyen sós sütemény (egy adag pizzának megfelelően).
VACSORA: Két kisebb szelet torta vagy 2-3 apró kalács, esetleg 3 adag fagyi, és
kötelezően 1 szelet főzőcsokoládé!!!
4. nap: Gyümölcs-nap
EBÉD: Bármilyen gyümölcs, korlátlan mennyiségben.
VACSORA: Bármilyen gyümölcs, minden mennyiségben!
Egyéb tudnivalók:
* A diéta alatt havonta egyszer víznapot kell tartani, amely mindig a gyümölcsnap után következik, utána proteinnappal következik.
* Kávé és tea korlátlan mennyiségben fogyasztható, cukor és tej nélkül.
* Furcsának tűnhet, hogy reggelire gyümölcsöt együnk, de ebből a szervezet először az integrált cukrot használja fel, amely az idegrendszert táplálja.
| |
|
|
|
|
|
|
Dalszöveg |
|
| Látod nincs mit mondanom, A napot, az órát sem tudom Csak várom, hogy üzend, hogy vársz
Most nem ontom bátran, okosan a szót A falon át hallom csak a rádiót Ha erre jársz, engem itt találsz
Ezer meg ezer éve keresem az utam Néha keresem a bajt, És keresem azt, aki engem akart, Akinek engem küldött, akit nekem szánt az ég
És az a rádió úgy zokog, Mintha szerelmet vallana, Most nekem szól a legbutább dala
Mert úgyanúgy hívlak most is Szánalmas, hogy mindent elhiszek, Hogy mennyire örülnék neked
Ezer meg ezer éve keresem az utam Néha keresem a bajt, És keresem azt, aki engem akart, Akinek engem küldött, akit nekem szánt az ég
Tudom, hogy vár még rám A holdnak tán a túloldalán Õ az aki beszél bennem, érthetetlen angyalnyelven
Keresem az utam Néha keresem a bajt, És keresem azt, aki engem akart, Akinek engem küldött, akit nekem szánt az ég A magas ég | |
|
|
|
|
Kép |
|
|
| |
|
|
|
|
Linkek |
|
|
| |
|
|
|
|
- |
|
|
| |
|
|
|
|
Chat |
|
|
| |
|
|
|
|
*Music* |
|
| | |
|
|
|
|
|